Начало
НачалоЗдравни новини
 
Пациентите с астма и ниски нива на витамин D имат по-високи IgE и по-често се нуждаят от стероиди
Ниските серумни нива на витамин D при деца с астма са свързани с по-високи нива на имуноглобулин Е (IgE) и по-лош отговор към инхалаторната терапия с кортикостероиди, сочи проучване, представено на Годишната среща на Американската Академия по Алергия, Астма и Имунология.
 
Антитяло срещу PCSK9 намалява нивата на LDL холестерола
Три фаза 1 проучвания с експериментално човешко моноклонално антитяло, специфично към протеина PCSK9, сочат, че биологичният агент води до значително намаление на LDL-холестерола при здрави доброволци и лица с фамилни и нефамилни форми на хиперхолестеролемия. Намаление на LDL-холестерола било наблюдавано и при пациенти, приемащи статина atorvastatin.
 
Дългосрочната превенция на диабета с метформин е безопасна и се понася добре
Дългосрочната терапия с метформин е безопасна и се понася добре от пациентите, които приемат агента за превенция и забавяне на развитието на диабет тип 2, сочи статия, публикувана в Diabetes Care.
 
Глюкозата на гладно при недиабетици е свързана с наличието на депресия
Глюкозните нива на гладно може да се окажат биомаркер за депресия при пациенти в напреднала възраст. Проучване сочи, че нарушената глюкоза на гладно е значителен прогностичен фактор за депресивни симптоми при лица над 64 години без история за диабет.
 
Скоро кръвен тест ще може да прогнозира разкъсването на атеросклеротичните плаки
В съвсем близко бъдеще кръвен тест ще може да определи които пациенти с гръдна болка наистина имат остър инфаркт на миокарда. Тестът измерва циркулиращите ендотелни клетки, които при пациентите с инфаркт имат съвсем различна морфология спрямо контролните пациенти.
 
Железният дефицит предпазва децата от малария
Железният дефицит предпазва африканските деца от тежката малария, причинена от Plasmodium falciparum, установиха изследователи. Така железният дефицит, който води до други здравни проблеми, може би е полезен за африканските деца.
 
Американското Дружество по инфекциозни болести не препоръчва антибиотици при риносинузит
Американското Дружество по инфекциозни болести издаде ново консенсусно становище, според което повечето случаи на остър риносинузит се причиняват от вируси и не трябва да бъдат лекувани с антибиотици.
 
Rosuvastatin - свързан с понижен риск от пневмония
Анализ, включващ близо 18 000 участници от известното проучване JUPITER, сочи, че приемащите rosuvastatin (Crestor) имат 17% понижен риск от развитие на пневмония спрямо лицата, третирани с плацебо.
 
Инжекции намаляват мастната тъкан под брадичката
Две проучвания сочат, че инжекциите с ATX-101 намаляват мастните отлагания под брадичката в рамките на 16 седмици. Проучванията бяха представени на годишната среща на Американската Академия по Дерматология в Сан Диего.
 
Краткото разтъпкване след хранене спомага за понижаване на кръвната захар
20-минутна разходка вместо излежаване с часове спомага за намаляване на глюкозните и инсулинови нива след ядене, сочи ново проучване, което е поредното, показващо колко опасно е обездвижването.
 
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator