Начало
НачалоСексуално здраве
Ново лечение дава надежди при преждевременна еякулация
Експериментален подход, при който се блокират чрез замръзяване нерви, инервиращи пениса, помага срещу преждевременна еякулация. Новата терапия била свързана с три пъти по-дълъг период за постигане на оргазъм.
 
Световен ден за борба с HIV/СПИН
На 1 декември световната общественост отбелязва Световния ден за борба с HIV/СПИН. Този път денят е свързан с повод за оптимизъм, тъй като както в световен мащаб, така и в България се отчита спад на новите HIV инфекции.
 
Хормоналните лепенки са по-безопасни от таблетните форми
Ново проучване потвърждава, че трансдермалните хормонални системи са по-безопасна алтернатива на таблетките при жени в менопауза.
 
HPV ваксина предпазва от анална инфекция при жени
Бивалентната ваксина срещу човешки папиломавирус (HPV) Cervarix (GlaxoSmithKline), която бе въведена за превенция на цервикално заболяване, причинено от HPV типове 16 и 18, осигурява и силна защита срещу анална инфекция с тези типове, сочи проучване, проведено в Коста Рика.
 
Бързи тестове за HIV и хепатит С могат да подобрят point-of-care тестуването
Нов бърз HIV тест, който показва резултатите в рамките на 10 минути, може да засече HIV по-рано в хода на инфекцията спрямо наличните на пазара тестове, сочи изследване.
 
Около 2/3 от HIV-негативните МСМ биха използвали преекспозиционна профилактика
Около 2/3 от мъжете, правещи секс с мъже (МСМ), докладват, че биха използвали преекспозиционна профилактика (PrEP) с анти-HIV медикаменти, сочи анкета, проведена в САЩ.
 
Момчетата, които мастурбират, правят по-често безопасен секс
Мастурбацията може да се окаже с важна роля в сексуалното израстване на младежите. Проучване сочи, че 68% от момчетата, които са мастурбирали през предходната година, докладват употребата на презерватив по време на последния полов акт. При немастурбиралите през предишната година момчета този процент бил 44%.
 
Бум на сексуално предаван хепатит С сред HIV-позитивните мъже
Към настоящия момент се регистрира бум на смъртоносен хепатит С, който се разпространява сред мъжете, правещи секс с мъже. Главният път на предаване е аналният секс, често под влиянието на метамфетамин, сочи доклад, публикуван в CDC's Morbidity and Mortality Weekly Report.
 
При младите жени цервикалната неоплазия може спонтанно да регресира
При много млади жени, цервикалната интраепителна неоплазия (CIN) 2 може да регресира спонтанно, сочи доклад от Нова Зеландия.
 
PrEP намалява HIV инфекцията сред хетеросексуалните
2 проучвания докладват, че ежедневният прием на антивирусни препарати, които се използват за лечение на HIV инфекцията, могат да намалят разпространението на вируса сред хетеросексуалните, които са най-засегнати от HIV епидемията в световен мащаб.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |    следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator