Начало
НачалоЗдравни новиниДългосрочната превенция на диабета с метформин е безопасна и се понася добре
Дългосрочната превенция на диабета с метформин е безопасна и се понася добре 21 март 2012

Дългосрочната терапия с метформин е безопасна и се понася добре от пациентите, които приемат агента за превенция и забавяне на развитието на диабет тип 2, сочи статия, публикувана в Diabetes Care.

Данни от отвореното проучване Diabetes Prevention Program Outcomes Study (DPPOS) демонстрират, че метформин е свързан с леко но продължително отслабване в рамките на 2% от телесната маса в рамките на 10 години. Освен това препаратът се понася добре от пациентите и има добър профил на безопасност.

Тези резултати подкрепят заключенията на оригиналното Diabetes Prevention Program проучване, според което употребата на метформин (850 мг два пъти дневно) води до стабилно отслабване. както при метформиновата, така и при плацебо групата отслабването било сiлен предиктор за предотвратяване на развитието на диабет.

Авторите отбелязват, че характерът на свързаното с метформин отслабване се различава от този при ограничение на приеманите калории. Разликата се дължи главно на факта, че метформин повлиява значително повече мастната тъкан, отколкото мускулната и други тъкани. Освен това метформин имитира ефектите на физическо натоварване.

Според предишен доклад, метформин може би представлява по-добър в контекста на ценовата ефективност подход спрямо промените в начина на живот за превенцията на диабет.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator