Начало
НачалоБременност и раждане
Вагиналният прогестерон намалява риска от преждевременно раждане
Жените с ултразвуково установена къса шийка могат да намалят своя риск от преждевременно раждане наполовина, използвайки вагинален прогестерон, сочи мета-анализ, публикуван в American Journal of Obstetrics and Gynecology.
 
Асистираната репродукция е свързана с епигенетични промени в детето
Фенотипно нормалните деца, заченати чрез асистирана репродуктивна технологияи (АРТ), имат широко разпространени епигенетични модификации в ДНК, докладват изследователи в Fertility and Sterility.
 
Раждането с форцепс е съврзано с по-нисък риск от мозъчно увреждане спрямо вакуум екстракцията
Раждането с помощта на форцепс е свързано с по-нисък риск от припадъци на новороденото спрямо вакуум екстракцията и секциото, сочи ново проучване. То поставя под въпрос изоставянето на форцепса като инструмент на избор при затруднено раждане в полза на вакуум екстракцията.
 
Забавеното клампиране на пъпната връв увеличава железните запаси на бебето
Забавянето на клампирането на пъпната връв с 3 минути, а не до десетата секунда след раждането, води до увеличаване на нивата на феритин на четвъртия месец, сочи проучване, публикувано онлайн в British Medical Journal.
 
Приемът на витамини около зачеването е свързан с по-добро протичане на бременността
Приемът на мултивитамини около зачеването е свързан с понижен риск от преждевременно раждане и раждане на малък за гестационната възраст плод, сочат резултатите на проучване, проведено в Дания.
 
Майчината мастна тъкан уврежда развитието на ембриона
Излагането на яйцеклетките на високи нива на наситени мастни киселини, които се срещат в яйчниците на жени със затлъстяване и диабет, може да увреди развитието на ембриона, докладват европейски изследователи.
 
Лечението на прекацерозните цервикални лезии не намалява шанса за бременност
Лечението на цервикалната интраепителна неоплазия (CIN) не намалява риска от успешна бременност при жените, сочи доклад, но друг потвърждава добре известната връзка между лечението на CIN и преждевременните раждания.
 
Очаквателното поведение е подходящо при някои случаи на тежка прееклампсия
Нов доклад сочи, че очаквателното поведение при тежка прееклампсия преди 34-та гестационна седмица е подходящ подход при избрани случаи. Този подход може да удължи бременноста и по този начин да подобри прогнозата на новороденото, но изисква внимателно мониториране - както на майката, така и на плода.
 
Propranolol подобрява хемангиомите при бебета и деца
Шестмесечната терапия с propranolol намалява обема, повдигането и цвета на инфтантилните хемангиоми, сочи скорошно рандомизирано проучване.
 
Кърменето понижава риска от астма в детството
Кърменето е свързано с понижен риск от астма в ранното детство, сочат резултатите на проспективно кохортно проучване, публикувано в онлайн изданието на European Respiratory Journal.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |    следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator