Начало
НачалоЗдравни новиниИнжекции намаляват мастната тъкан под брадичката
Инжекции намаляват мастната тъкан под брадичката 15 март 2012

Две проучвания сочат, че инжекциите с ATX-101 намаляват мастните отлагания под брадичката в рамките на 16 седмици. Проучванията бяха представени на годишната среща на Американската Академия по Дерматология в Сан Диего.

Kythera Biopharmaceuticals се надява, че експерименталният препарат, който съдържа жлъчната киселина натриев деоксихолат, ще стане фармацевтична алтернатива на лифтинг хирургията и липосукцията в тази област.

Според проучванията, агентът може да подобри субменталните мастни отлагания в краткосрочен и дългосрочен план. Не била установена тенденция към рецидив в рамките на 27-месечното проследяване на пациентите. Този подход е безопасен и ефективен, смятат авторите от Monash University (Австралия).

В двете проучвания д-р Гудман и колеги изследвали 155 пациенти, които били разпределени в четири групи. Три от групите били третирани с ATX-101 инжекции (1, 2 или 4 мг/см2), четвъртата - с плацебо. Инжекциите били приложени на седмици 0, 4, 8 и 12.

На седмица 16 при всички ATX-101 групи се наблюдавало статистическо значимо подобрение спрямо плацебо групата. Ефектът бил продължителен. Над 90% все още имали подобрение на месец 27.

Според фармацевтичната компания, ATX-101 намалява подкожната мазнина, разрушавайки мембраните на мастните клетки, които след това се елиминират от третирания участък.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator