Начало
НачалоНашето здраве
 
Емоционалните травми и ЕМДР психотерапията Емоционалните травми предизвикват такива негативни последствия за човек, както и физическите травми. В клиниката на др. Амен (Daniel G. Amen, MD) са изследвани много емоционални потресения след пожар, наводнение, земетресение и автоавария. Хора преживели ограбване, изнасилване, нападение, рани от огнестрелно и хладно оръжие, измъчвани и т.н. Полицаи и пожарникари тъгуващи след загуба на приятели или в ръцете, на които са починали деца. Емоционалните травми изменят функциите на мозъка, на тях той отговаря с рязка активация на определени системи.
 
РОК МУЗИКАТА  -  СРЕДСТВО ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА СИМТОМИТЕ НА ДЕФИЦИТ НА ВНИМАНИЕ И ХИПЕРАКТИВНОСТ Списъкът от характеристики приписван на децата с дефицит на внимание е значителен – невнимателност, разсейване, импулсивност, хиперактивност, агресивност, неспособност да преценяват последствията от собственото си поведение, проблеми с ученето, социални проблеми. При някои деца е очевидно всичко от гореизброеното, при други се проявяват само отделни симптоми.
 
Светлината и ползата от това да я контролираме Информацията в тази статия би могла да е от полза не само за хората с биполярно разстройство, но и за всички, които имат проблеми със съня.

Последни изследвания показват, че за хората с биполярно разстройство изкуственото осветление може да е значим проблем, защото те могат да страдат, както когато получават твърде малко светлина, така и при твърде много осветление.
 
Орехите - най-полезни за сърцето
Орехите са може би най-полезните за сърцето ядки, докладват лекари от University of Scranton (САЩ). Те сравнили нивата на антиоксиданти (по-конкретно полифеноли) в 9 вида печени и сурови ядки и два вида фъстъчено масло. Орехите излезли на първо място.
 
Електронните цигари водят до бързи промени в дихателните пътища
Електронните цигари, които се продават като по-безопасна алтернатива на истинските, водят до бързи промени в дихателните пътища, сочи малко проучване от Гърция.
 
Намаляването на умствените способности може да започне още на 45
Когнитивният упадък може да започне още на 45-49-годишна възраст, а не след 60-та година, както се смяташе досега, сочи анализ на Whitehall II study.
 
Свързват червеното месо и с рак на бъбрека
Лицата, които консумират големи количества червено месо, може би имат повишен риск от някои видове рак на бъбрека, докладват американски лекари.
 
Никелът и селенът предпазват от рак на панкреаса
Лицата с високи нива на никел и селен в организма може би имат понижен риск от развитие на рак на екзокринния панкреас, сочи скорошно проучване, публикувано онлайн в Gut. Същото проучване сочи, че високите нива на олово, арсен и кадмий имат противоположния ефект.
 
Солариумите покачват риска и от базалноклетъчен карцином
Добре е известно, че солариумите покачват риска от смъртоносния меланом, а ново проучване свързва тези устройства и с повишен риск от друг кожен рак - базалноклетъчен карцином. Според американски екип, солариумите покачват този риск с цели 69%.
 
Синтетичният канабис е свързан с още по-голям риск от психоза
Синтетичният канабис, известен още като Spice, е свързан с повишен риск от психоза, дори и у потребители без предишна история за психиатрично нарушение.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |    следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator