Начало
НачалоЕстетична медицина
Белезите от акнето не засягат само кожата
Акнето е бич на тийнейджърската възраст, а ново проучване потвърждава, че това твърдение е валидно за някои тийнейджъри. Според авторите му, акнето засилва безпокойството, депресията и други емоционални и психологични проблеми. Самочувствието и качеството на живот също страдат.
 
Стрес-блокиращ препарат възстановява космения растеж при мишки
Блокирай стрес-свързан хормон, американски учени са успели да възстановят космения растеж при мутантни мишки, произвеждащи свръхколичества от хормона.
 
Гръдните импланти - свързани с рядък вид рак
Пациентите с гръдни импланти, съдържащи силикон и водносолеви разтвор, имат много нисък, но значително повишен риск от едроклетъчен анапластичен лимфом (ЕАЛ), съобщава в комюнике Американската администрация по храните и лекарствата (FDA).
 
Генетичен дефект e свързан с оплешивяването
Генетичен дефект в развитието на космените фоликулни клетки може би играе важна роля при мъжкия тип оплешивяване, сочи проучване, което може да даде насоки към разработването на нов подход за лечение на това състояние.
 
Препарат срещу оплешивяване е ефикасен, но може да причини сексуални проблеми
Широко използваният препарат срещу оплешивяване finasteride (Propecia) води до ускоряване на космения растеж при мъже, но на цената на сексуални нарушения, които могат да се развият при част от пациентите, сочи мета-анализ.
 
Колко "клинично доказани" са козметичните продукти?
Пускате телевизора, очаквайки да започнат новините. В следващия миг виждате лъскава реклама, в която се твърди, че кремът Х подмладява кожата, клинично доказано. Запитвали ли сте се някога какво наистина стои зад тази гръмка фраза?
 
Биомиметичен гел намалява признаците на фотостареене
Нов топикален гел, съдържащ комбинация от енергизирани микрочастици цинк и мед, които продуцират биомиметично клетъчно сигнализиране, значително подобрява признаците на клиничното фотостареене, вкл. бръчките под очите и бузите, пигментацията на кожата.
 
Крем от куркума намалява признаците на стареене
Нов овлажняващ крем, съдържащ екстракт от куркума, която влиза в състава на кърито, значително подобрява кожните признаци на стареене - хиперпигментация и бръчки, сочат две проучвания с азиатска и бяла популация. И двете бяха представени на 68-та годишна среща на Американската академия по дерматология в Маями (Флорида).
 
Микродермоабразията може да подмлади застаряващата кожа
Микродермоблазията с диамантени частици може да индуцират молекулярни промени в кожата, които да подпомогнат нейното подмладяване, сочи проучване. Процедурата би могла да се използва при бръчки, белези от акне и други признаци на стареене.
 
Комбинирането на филъри с хиалуронова киселина и ботулинов токсин води до добри козметични резултати в периоралния регион на лицето
Въпреки че имат коренно различни механизми на действие, ботулиновият токсин и филърите с хиалуронова киселина, използвани заедно, водят до по-добри и дълготрайни козметични резултати, отколкото използвани отделно. Това сочат резултатите на проучване, представено на Годишната среща на Американското дружество по дерматологична хирургия.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |    следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator