Начало
НачалоБодибилдинг и фитнес
 
Дясната камера е Ахилесовата пета на атлета
Интензивното физическо натоварване води до преходна дисфункция на дясната сърдечна камера. Въпреки че в краткосрочен план възстановяването е пълно, може да се окаже, че тази сърдечна част е слабото място на атлетите, занимаващи се със спорт, изискващ голяма издържливост.
 
Физическата активност, а не отслабването, намалява смъртността?
Данни от дългосрочно проучване сочат, че поддържането и подобряването на физическата форма е свързано с по-нисък риск от смърт, включително сърдечносъдова смърт, докато промените в телесната маса нямат подобен ефект.
 
Умереното физическо натоварване от поне 15 минути на ден подобрява преживяемостта
Минималното количество физическа активност, което намалява смъртността, е 15 минути на ден умерено натоварване, сочат резултатите на проспективно кохортно проучване, публикувано в The Lancet.
 
Резистивните тренировки подобряват генерализираното тревожностно разстройство
Резистивните упражнения намаляват симптомите на генерализираното тревожностно разстройство (ГТР), сочи проучване, представено на годишната среща на Американската Колегия по Спортна Медицина.
 
Интензивното кардио натоварване подобрява сърдечносъдовия риск
Краткото интензивно кардио натоварване е ефективен начин за понижаване на сърдечносъдовия риск още в юношеска възраст, сочи проучване, публикувано в American Journal of Human Biology.
 
Разтягащите упражнения преди бягане не повлияват риска от травма
Упражненията за разтягане преди бягане не повлияват риска от последваща травма по време на тренировката, докладват лекари на тазгодишната среща на Американската Академия по Ортопедична Хирургия.
 
Умереното физическо натоварване подобрява паметта при възрастни лица
Аеробните упражнения по 40 минути 3 пъти седмично повишават обема на хипокампуса и подобряват паметта на лицата в напреднала възраст, докладват лекари в Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.
 
Бягането на свръхдълги разстояния може да увреди организма
Маратонците, които бягат свръхдълги дистанции, особено за продължителен период от време, губят не само мастна тъкан, но и мускулна маса. Тези лица, често имат намален имунитет, докладват лекари на годишната среща на Северноамериканското радиологично дружество.
 
Кога да приемаме протеин - преди или след тренировка?
Приемът на протеин след тренировка подобрява натрупването на мускулна маса - както при млади, така и при по-възрастни индивиди, сочи малко проучване.
 
Комбинирането на фруктоза с глюкоза подобрява физическата издържливост
Приемът на фруктоза заедно с глюкоза по време на спортна активност подобрява лактатната и глюкозна употреба от мускулите, докладват швейцарски лекари в American Journal of Clinical Nutrition.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |    следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator