Начало
НачалоСексуално здраве
Презервативите предлагат умерена защита и срещу херпес
Употребата на презервативи предоставя умерена протекция срещу херпес симплекс вирус 2 (HSV-2) - както за жените, така и за мъжете. Това сочат резултатите на голям анализ, публикуван в Archives of Internal Medicine.
 
Вагинален пръстен би могъл да предпазва от HIV
Нов вагинален пръстен може да освобождава не само контрацептиви, но и комбинирани антиретровирусни препарати в постоянни концентрации, инхибиращи HIV, се посочва в доклад, публикуван в AIDS.
 
HPV ваксина е ефективна и при жени на възраст между 24 и 45 години
Квадривалентната ваксина срещу човешкия папиломавирус (HPV) (Gardasil / Silgard, Merck) е ефективна при неинфектирани компонентните вирусни типове жени на възраст между 24 и 45-годишна възраст. Това сочат резултатите на международно фаза III проучване, публикувано в The Lancet.
 
Комбинираните орални контрацептиви - свързани с риск от системен лупус еритематозус
Употребата на комбинирани орални контрацептиви (КОК) е свързана с повишен риск от системен лупус еритематозус, сочат резултатите на популационно случай-контрола проучване, публикувано в Arthritis Care & Research.
 
Обрязването може значително да намали честотата на HIV, HSV-2 и HPV инфекциите.
Обрязването на мъжете довело до значително намаляване на честотата на новите инфекции с HIV, hepres simplex virus - 2 (HSV-2) и човешки папиломавирус (HPV) в рандомизирано, контролирано проучване, публикувано в New England Journal of Medicine.
 
Стерилитетът при мъжете е свързан с повишен риск от рак на тестисите
Мъжете, страдащи от безплодие, имат повишен риск от развитие на тестикуларен рак, сочат резултатите на проучване, публикувано в Archives of Internal Medicine.
 
Сероводородът - ново оръжие срещу еректилната дисфункция?
Едва ли някой би си помислил, че миризмата на развалени яйца може да бъде афродизиак, но ново проучване сочи, че сероводородът може да се окаже оръжие срещу еректилната дисфункция.
 
Оралните контрацептиви повишават риска от рак на гърдата
Употребата на орални контрацептиви е свързана с повишен риск от рак на гърдата, сочи статия, публикувана в American Journal of Epidemiology.
 
Нехормонален възбуждащ гел подобрява сексуалното удоволствие при жени
Нов нехормонален топикален гел, който се прилага по време на полов акт, повишава сексуалното удоволствие на жената, сочат пилотни проучвания, включващи над 500 жени и представени на Годишната среща на Американското дружество по репродуктивна медицина.
 
HPV ваксина намалява риска от генитални брадавици при мъжете
Ваксината срещу четири щама на човешкия папиломавирус (HPV) Gardasil е ефективна в превенцията на генитални брадавици при момчета и мъже, сочи проучване, представено наскоро.
 
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator