Начало
НачалоСексуално здравеСероводородът - ново оръжие срещу еректилната дисфункция?
Сероводородът - ново оръжие срещу еректилната дисфункция? 04 март 2009

Едва ли някой би си помислил, че миризмата на развалени яйца може да бъде афродизиак, но ново проучване сочи, че сероводородът може да се окаже оръжие срещу еректилната дисфункция.

Сероводородът може да се открие като съставка на природния газ, в миризмата на развалящи се яйца; дори човешкият организъм произвежда малки количества от неприятния на миризма газ. Досега се смяташе, че последният е просто токсичен продукт на метаболизма, но експерименти с животни сочат, че сероводородът оказва съдоразширяващо действие и при доста видове той има важно физиологично значение.

В няколко експеримента инжектирането на сероводород в маймуни и мишки е довело до разширяване на кръвоносните съдове и до подобряване на ерекцията, но доскоро не бе доказано дали същите биохимични пътища функционират у хората.

В настоящото проучване италиански учени анализирали тъкани от пениса на хора. Било установено, че произвеждащите сероводород ензими се срещат и функционират в човешката тъкан чрез много сходни биохимични реакции. Авторите обобщават, че сероводородът допринася за постигането на ерекция както у животни, така и при хората.

Виагра и сходните на нея продукти за еректилна дисфункция действат, усилвайки ефектите на азотния окис - друг вазодилататор. Виагра блокира специфичен ензим (фосфодиестераза тип 5) и така удължава действието на азотния окис - кръвоносните съдове в пениса се разширяват и ерекцията се явява като следствие на повишения кръвен ток.

Според италианските учени, разнищването на биохимичните реакции, в които е замесен сероводородът, би довело до появата на нов вид терапия на еректилната дисфункция.

Вижте още:

Виагра, Левитра, Циалис - начин на действие, странични ефекти

Лечение на еректилна дисфункция

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator