Начало
НачалоСексуално здравеОбрязването може значително да намали честотата на HIV, HSV-2 и HPV инфекциите.
Обрязването може значително да намали честотата на HIV, HSV-2 и HPV инфекциите. 25 март 2009

Обрязването на мъжете довело до значително намаляване на честотата на новите инфекции с HIV, hepres simplex virus - 2 (HSV-2) и човешки папиломавирус (HPV) в рандомизирано, контролирано проучване, публикувано в New England Journal of Medicine.

Кумулативната вероятност за HSV-2 сероконверсия до 24-я месец била 7.8% при обрязаните мъже срещу 10.3% при контролната група (28% намаление на риска). Високорискови HPV генотипове били открити у 18% от интервенционната група и у 29% от контролната група (35% намаление на риска). Честотата на сифилис не се различавала между двете групи.

Тези резултати, както и резултатите от предишни проучвания, сочат че обрязването може да се окаже ефикасна интервенционна мярка за намаляване на хетеросексуално придобитите инфекции с HSV-2, HPV и HIV при юноши и мъже. Авторите отбелязват, че протекцията е само частична и промоцията на безопасния секс не трябва да бъде прекратявана.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator