Начало
НачалоСексуално здравеПрезервативите предлагат умерена защита и срещу херпес
Презервативите предлагат умерена защита и срещу херпес 13 юли 2009

Употребата на презервативи предоставя умерена протекция срещу херпес симплекс вирус 2 (HSV-2) - както за жените, така и за мъжете. Това сочат резултатите на голям анализ, публикуван в Archives of Internal Medicine.

Анализът включвал 6 проспективни проучвания. От 5384 HSV-2 негативни лица 415 се заразили с HSV-2, който бил лабораторно доказан, в рамките на общо 2 040 894 дни проследяване. Сравнение с никога неупотребявалите презервативи, лицата използващи кондоми в 100% от половите актове имали 30% по-нисък риск от инфектиране с HSV-2. При всеки сексуален акт без презерватив рискът нараствал значително, като ефективността на презерватива била сходна и при двата пола.

Това е най-големият анализ, използващ проспективни данни, който изследва ефективността на презерватива в предпазването от HSV-2 инфекция. Въпреки че този протективен ефект не е така голям както при някои други полови заболявания, той е значителен.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator