Начало
НачалоСексуално здравеНехормонален възбуждащ гел подобрява сексуалното удоволствие при жени
Нехормонален възбуждащ гел подобрява сексуалното удоволствие при жени 14 ноември 2008

Нов нехормонален топикален гел, който се прилага по време на полов акт, повишава сексуалното удоволствие на жената, сочат пилотни проучвания, включващи над 500 жени и представени на Годишната среща на Американското дружество по репродуктивна медицина.

В едно от проучванията били изследвани 67 сексуално активни жени на възраст между 20 и 70 години. Жените били инструктирани да използват гела по време на полов акт поне три пъти в рамките на 3-седмичен период. За целта гелът трябвало да бъде нежно приложен върху клитора или жената, или от партньора. Участниците в проучването попълнили специален въпросник относно сексуалната удовлетвореност.

Авторите на проучването докладват значително подобрение на всички аспекти на сексуалното удоволствие, посочени във въпросника. Не били докладвани странични ефекти.

Второто проучване включвало 500 активни сексуално активни хетеросексуални жени на възраст между 18 и 59 години. 79% от жените оценили положително продукта относно всички сексуални аспекти, като 78% докладвали повишена чувствителност на генитaлната област. Според 90% гелът довел до значително по-добро сексуално изживяване.

10% докладвали за реакции, свързани с продукта - сърбеж, парене, бодеж, изтръпване, затопляне и охлаждане, които били слаби и кратки. Всички проучвания са подкрепени от Johnson & Johnson Consumer & Personal Products Worldwide.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator