Начало
НачалоБременност и раждане
Продължителното кърмене е свързано с по-добра белодробна функция на детето.
По-дълго кърмените новородени имат по-добра белодробна функция на десетата година от живота си в сравнение с децата, които не са кърмени, сочи проучване, публикувано в Thorax.
 
Консумацията на кафе по време на бременност може да увреди растежа на плода
Приемът на кофеин по време на бременност може да увеличи риска от рестрикции във феталния растеж, сочат резултатите на голямо, проспективно, наблюдателно проучване, публикувано в BMJ. Редакторите на статията силно препоръчват ограничаването на кофеиновата консумация по време на бременност.
 
Сублингвалният misoprostol е ефективен за индуциране на раждане
Подезичното приложение misoprostol има сходна ефективност с вагиналното приложение на препарата за индуциране на родова дейност при жени в термин, сочи мета-анализ, проведен от бразилски лекари.
 
Кърменето е свързано с по-добро интелектуално и емоционално развитие на детето
Кърменето е свързано с по-добро интелектуално и емоционално развитие на детето в сравнение с храненето чрез бутилка, сочи проучване, представено наскоро.
 
Цезаровото сечение повишава риска от алергичен ринит и атопия при детето
Сред децата, родени чрез цезарово сечение, се наблюдава повишена честота на алергичнен ринит и атопия, но не и астма, твърдят американски лекари.
 
Ваксинирането срещу грип на бременните жени защитава и бебето
Имунизацията на майката с инактивирана противогрипна ваксина е свързана с 63% намаление на лабораторно потвърдената грипна инфекция и 29% намаление инфекциите на дихателните пътища в новороденото до 6-я месец, сочи проучване, публикувано в New England Journal of Medicine.
 
Консумацията на ядки през бременността повишава риска от астма при детето
Всекидневната консумация на ядки по време на бременността повишава риска от астма при детето, сочат резултатите на проучване, публикувано в American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
 
Високите нива на свободни мастни киселини на гладно са свързани с повишен риск от преждевременно раждане.
Бременните жени с повишени плазмени нива на мастните киселини на гладно имат по-висок риск от преждевременно раждане, сочат резултатите на проспективно наблюдателно кохортно проучване, публикувано в Obstetrics & Gynecology.
 
Бременните жени с хепатит С имат повишен риск от неонатални и матернални усложнения
Бременните жени с хроничен хепатит С имат повишен риск от матернални и неонатални проблеми, сочи ново проучване, публикувано в American Journal of Obstetrics & Gynecology.
 
Консумацията на фибри намалява риска от прееклампсия
Жените, които консумират големи количества фибри по време на бременност, имат понижен риск от последваща прееклампсия в сравнение с бременните жени, приемащи най-малко фибри, сочи ново проучване.
 
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator