Начало
НачалоБременност и ражданеКонсумацията на ядки през бременността повишава риска от астма при детето
Консумацията на ядки през бременността повишава риска от астма при детето 27 август 2008

Всекидневната консумация на ядки по време на бременността повишава риска от астма при детето, сочат резултатите на проучване, публикувано в American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Според холандски лекари режимът на хранене на майката има може да провокира Т-хелпер-2-клетъчен имунен отговор в дихателните пътища на фетуса. Това от своя страна би могло да повиши риска от развитие на астма или алергия в детска възраст.

Учените изследвали 4146 бременни жени и установили, че всекидневната консумация на ядки повишава риска от хрипове (42%), диспнея (58%), необходимост от употреба на стероиди (62%) и астматични симптоми (47%).

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator