Начало
НачалоБременност и ражданеВаксинирането срещу грип на бременните жени защитава и бебето
Ваксинирането срещу грип на бременните жени защитава и бебето 18 септември 2008

Имунизацията на майката с инактивирана противогрипна ваксина е свързана с 63% намаление на лабораторно потвърдената грипна инфекция и 29% намаление инфекциите на дихателните пътища в новороденото до 6-я месец, сочи проучване, публикувано в New England Journal of Medicine.

Новородените и бременните жени са особено податливи на грип. Усложненията от грипната инфекция могат да бъдат фатални.

В настоящото проучване били включени 340 бременни жени в третия триместър. Те били рандомизирани на инактивирана противогрипна ваксина или 23-валентна пневмококова полизахаридна ваксина (контрола). В сравнение с децата на майките от контролната група, при новородените на майките, третирани с противогрипната ваксина, било наблюдавано 63-процентно намаление на честотата на лабораторно потвърден грип.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator