Начало
НачалоБременност и ражданеЦезаровото сечение повишава риска от алергичен ринит и атопия при детето
Цезаровото сечение повишава риска от алергичен ринит и атопия при детето 18 септември 2008

Сред децата, родени чрез цезарово сечение, се наблюдава повишена честота на алергичнен ринит и атопия, но не и астма, твърдят американски лекари.

В проучване, включващо 432 деца, които били проследени от раждането до деветата си година, било установено, че децата на родители с астма или алергии, родени чрез цезарово сечение, имат 2.1 повишен риск от атопия в сравнение с децата, родени по нормален вагинален път.

Рискът за алергичен ринит при тези деца бил 1.8 пъти по-висок. Имайки предвид и предишни проучвания, свързващи цезаровото сечение с повишен риск от развитие на астма, това проучване затвърждава връзката между този вид раждане и атопиите в детето.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator