Начало
НачалоБременност и ражданеСублингвалният misoprostol е ефективен за индуциране на раждане
Сублингвалният misoprostol е ефективен за индуциране на раждане 07 ноември 2008

Подезичното приложение misoprostol има сходна ефективност с вагиналното приложение на препарата за индуциране на родова дейност при жени в термин, сочи мета-анализ, проведен от бразилски лекари.

Те събрали литературни данни и идентифицирали 5 клинични проучвания, сравняващи вагиналното и сублингвално приложение на misoprostol при общо 740 жени. Не била установена разлика между групите относно постигането на вагинално раждане в рамките на 24 часа. Все пак сублингвалното приложение на misoprostol било свързано с повишен риск за маточна тахисистолия.

Не били наблюдавани значителни разлики в други показатели като честота на мекониум, оценка на Apgar на 5-та минута под 7, хоспитализация в неонатално интензивно отделение.

Сублингвалният подход е най-малкото сходно ефективен на вагиналния, като първият е свързан с по-голямо удобство и лесно приложение. Все пак трябва да се спомене, че не са определени нито идеалните дози, нито интервалите на дозиране. За тази цел са необходими допълнителни проучвания, преди сублингвалното прилагане да се въведе в клиничната практика.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator