Начало
НачалоБременност и ражданеКърменето е свързано с по-добро интелектуално и емоционално развитие на детето
Кърменето е свързано с по-добро интелектуално и емоционално развитие на детето 05 ноември 2008

Кърменето е свързано с по-добро интелектуално и емоционално развитие на детето в сравнение с храненето чрез бутилка, сочи проучване, представено наскоро.

Авторите му отбелязват, че и предишни проучвания сочат ползотворния ефект на кърменето върху когнитивните и интелектуални способности на детето. Новото в настоящото проучване е, че кърменето е свързано с по-малко притеснения на родителите относно поведението на детето, по-ниска честота на поведенчески нарушения и свързаните с тях медицински грижи.

В цифрово изражение кърменето било свързано с 23% по-малко притеснения на родителите относно способностите за учене на детето, 24% по-лесно усвояване на предучилищните знания от детето, 37% намаление в диагностицираните нарушения в поведението.

Причините за тези резултати все още са необясними, но авторите на проучването предполагат, че хранителните съставки на кърмата повлияват неврологичните механизми и психологичното съзряване на детето.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator