Начало
НачалоБременност и ражданеБременните жени с хепатит С имат повишен риск от неонатални и матернални усложнения
Бременните жени с хепатит С имат повишен риск от неонатални и матернални усложнения 26 юли 2008

Бременните жени с хроничен хепатит С имат повишен риск от матернални и неонатални проблеми, сочи ново проучване, публикувано в American Journal of Obstetrics & Gynecology.

Въпреки че HCV засяга немалък брой бременни жени, досега са провеждани малък брой проучвания, изследващи ефектите на HCV инфекцията върху бременността. Повечето проучвания съсредоточват усилията си върху вертикалната трансмисия на инфекцията без да изследват потенциалните ефекти на хроничната HCV инфекция върху здравето на майката, възможните усложнения по време на раждането и здравето на плода.

В проучване, включващо 506 HCV-позитивни майки, било установено, че при тези пациенти има повишен риск от:
-ниско тегло на новороденото
-малък размер на плода за съответната гестационна седмица
-по-голям риск от прилагането на асистирана вентилация на новороденото
-по-голям риск от хоспитализация на новороденото в неонатологично отделение.

Било установено още, че рискът от гестационен диабет е по-висок сред HCV-позитивните майки с по-голямо наддаване на телесна маса.

HCV-позитивните бременни жени имат повишен риск от неонатални и матернални усложнения. Инфекцията с HCV явно има много по-голям ефект върху бременността, отколкото се смяташе досега, което налага рутинното скриниране на инфектираните бременни жени, обобщават лекарите.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator