Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокус
 
Препоръки за употреба на мускулни релаксанти за мускулоскелетни заболявания
В American Family Physician бяха публикувани препоръки за употребата на мускулни релаксанти при мускулносклетни състояния като ниска гръбна болка, фибромиалгия, тензионно главоболие и миофасциален болков синдром.
 
Новости в антибиотичната профилактика на инфекциозния ендокардит
Американската колегия по кардиология и Американската кардиологична асоциация издадоха обновление на настоящите препоръки за антибиотична профилактика на инфекциозния ендокардит при пациенти с клапна болест на сърцето.
 
Скрининг и лечение на полово предаваните заболявания по време на бременност
Инфекциите по време на бременност засягат майката и често плода - както в матката, така и по-време на раждането. Много инфекции са свързани с повишен риск от преждевременно раждане, ниска маса на плода, повишена заболеваемост и смъртност.
 
Нови препоръки за третиране на предиабетните състояния
Лечението на предиабета включва интензивни промени в начина на живот и поставянето на целеви кръвно налягане и липидни нива като при диабетиците. Това е част от консенсусното становище на Американската асоциация на клиничните ендокринолози (AACE), публикувано в Endocrine Practice.
 
Препоръки за превенция и лечение на инсулта при деца
От Американската кардиологична асоциация (АКА) издадоха препоръки за превенцията и лечението на инсулта при деца. Новото ръководство е публикувано в Stroke.
 
Най-честите причини за гадене и повръщане
В American Family Physician бе публикуван доклад, описващ подхода идентифицирането на най-честите причини на гаденето и повръщането, както и опциите за лечение на тези две свързани състояния.
 
Четиристъпален подход при лечението на затлъстяването при деца
Американската медицинска асоциация предлага нов подход за лечението на детското затлъстяване, включващ 4 стъпки. Авторите отбелязват, че голяма част от тези препоръки за превенция могат да бъдат изпълнявани и от личния лекар.
 
Ефективната терапия на панкреатичния рак остава все още недостижима цел
Въпреки експанзивния напредък в терапията на гастроинтестиналните тумори през последните години, лечението на панкреатичния рак е в застой. Редица проучвания, сравняващи гемцитабин (gemcitabine) базирани терапевтични режими, показаха разочароващи резултати. Две нови проучвания показаха малка полза от провеждането на комбинираната терапия.
 
Нови европейски препоръки за лечение на хипертония
Европейската асоциация по хипертония издаде нови препоръки за лечение на хипертония. Новото рководство представлява най-вече обновление на досегашните препоръки от 2003 година.
 
Обновени препоръки за лечение на белодробна артериална хипертония
Белодробната артериална хипертензия се дефинира като средно налягане в белодробната артерия ≥ 25 mm Hg и белодробно капилярно налягане ≤ 15 mm Hg, измерено чрез сърдечна катетиризация.
 
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator