Начало
НачалоЗдравни новини
 
Тютюнопушенето усилва ефектите на клопидогрел при диабетици
Тютюнопушенето усилва ефектите на клопидогрел при диабетици с коронарна болест на сърцето. Пушачите имат значително по-нисък риск от тромбоцитна реактивност. Според проучване тютюнопушенето индуцира CYP1A2 - основният изоензим, който превръща clopidogrel в активния му метаболит.
 
Инфекциозният склерит често се причинява от херпес вирус
Около 75% от случаите на инфекциозен склерит са следствие на херпес вирус, но диагнозата често се пропуска, се посочва в доклад, публикуван в Ophthalmology. Според доклада, тази инфекция е доста по-честа, отколкото се смята.
 
Препоръки за лечение на болката при ревматоиден артрит
В Rheumatology бяха публикувани 11 базирани на доказателствата препоръки за лекарствена терапия на болката при възпалителен артрит, в частност ревматоиден артрит. В изготвянето на новите препоръки са участвали 400 ревматолози от 17 страни.
 
Урината не е стерилна
Пикочният мехур съдържа голямо разнообразие от бактерии, които не се откриват на стандартните урокултури, независимо дали лицето има симптоми на уринарна инфекция, сочи проучване, публикувано в Journal of Clinical Microbiology.
 
Мащерка срещу акне
Следващото ново лекарство срещу акне може да се намери и във вашия шкаф с подправки. Оказва се, че противовъзпалителните и антибактериалните свойства на мащерката я правят възможен терапевтичен инструмент срещу неприятното кожно заболяване.
 
Хранителните вещества за здрави очи
Няколко нутриента, включително цинк, витамини С и Е, лутеин, зеаксантин и дълговерижните омега-3-мастни киселини спомагат за добро очно здраве при стареещите индивиди, се посочва в становище на експерти от Ocular Nutrition Society.
 
Болестта на Алцхаймер се разпространява трансневронално?
Ново изследване хвърля светлина как архитектурата на мозъка спомага за развитието на невродегенративните заболявания и подкрепя хипотезата за трансневронално разпространяване на болестта на Алцхаймер и другите форми на деменция.
 
Флуорохинолоновите антибиотиици - свързани с отлепване на ретината
Флуорохинолоните могат да повишат риска от отлепване на ретината, се посочва в доклад, публикуван в JAMA. Авторите установили честота на ретинално отлепване 3.3% сред приемащите този клас антибиотици срещу 0.6% при контролни пациенти.
 
Комбинирана терапия на Abott дава впечатляващи резултати при лечение на хепатит С
Комбинирана орална терапия с експериментални препарати на Abbott Laboratories води до излекуване на хепатит С инфекцията в над 90% при нелекувани досега пациенти, сочат резултатите на малко проучване.
 
Статините водят до регресия на малките коронарни плаки
Обичайните дози atorvastatin и в по-голяма степен rosuvastatin водят до регресия на малките коронарни атеросклеротични плаки при пациенти, неприемали статини, сочи доклад от Корея. Регресия на плаките била наблюдавана при 70% от пациентите.
 
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator