Начало
НачалоЗдравни новиниКомбинирана терапия на Abott дава впечатляващи резултати при лечение на хепатит С
Комбинирана терапия на Abott дава впечатляващи резултати при лечение на хепатит С 05 април 2012

Комбинирана орална терапия с експериментални препарати на Abbott Laboratories води до излекуване на хепатит С инфекцията в над 90% при нелекувани досега пациенти, сочат резултатите на малко проучване.

Проучването ще бъде представена в края на този месец и сочи, че Abott сериозно се е заела да навлезе в надпреварата за разработка на безинтерферонова терапия срещу хепатит С. Освен че води до невиждана честота на излекуване, новата комбинирана терапия постига това само за 12 седмици.

В проучването били кобинирани протеазният инхибитор ABT-450, подсилен с ritonavir, полимеразният инхибитор ABT-333 и рибавирин, като последният се използва при всички настоящи терапевтични схеми.

Пациентите били лекувани в продължение на 12 седмици, след което на седмица 36 били извършени тестове, които да установят дали има следи от вируса в кръвообращението. Продължителният вирусен отговор 24 седмици след приключване на терапията се счита за излекуване на инфекцията.

18 от 19-те лекувани с 250 мг ABT-450 постигнали продължителен вирусологичен отговор. Същият резултат имали и 13 от 14-те пациенти, лекувани с 150-мг доза. В трето рамо на проучването, което включвало пациенти с неуспешна предишна терапия с рибавирин и интерферон, 8 от 17 или 47% постигнали продължителен вирусологичен отговор.

Abott тества и медикамент, който принадлежи към обещаващия клас на NS5A инхибиторите, надявайки се да подобри честотата на излекуване при предишните нереспондери.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator