Начало
НачалоЗдравни новиниМащерка срещу акне
Мащерка срещу акне 11 април 2012

Следващото ново лекарство срещу акне може да се намери и във вашия шкаф с подправки. Оказва се, че противовъзпалителните и антибактериалните свойства на мащерката я правят възможен терапевтичен инструмент срещу неприятното кожно заболяване.

Изследователи от Leeds Metropolitan University (Великобритания) установили, че тинктурата от мащерка има силен антибактериален ефект срещу бактериите, причиняващи акне. Ефектът бил значително по-силен от чистия етилов алкохол.

Тинктурата от мащерка била по-мощна дори и от стандартни концентрации бензоилпероксид, който се съдържа в голяма част от продуктите срещу акне. Резултатите от изследването бяха представени на пролетната конференция на Дружеството по Обща Микробиология.

Ако се окаже, че мащерката е е наистина клинично ефективна, тя може да се използва като естествена алтернатива на настоящите терапевтични интервенции. Един от основните проблеми на субстанциите, съдържащи бензоил пероксид, е чувството на парене.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator