Начало
НачалоЗдравни новиниУрината не е стерилна
Урината не е стерилна 12 април 2012

Пикочният мехур съдържа голямо разнообразие от бактерии, които не се откриват на стандартните урокултури, независимо дали лицето има симптоми на уринарна инфекция, сочи проучване, публикувано в Journal of Clinical Microbiology.

Резултатите на това изследване изглежда развенчават мита, че пикочният мехур е стерилен. По-скоро, аналогично на гастроинтестиналния тракт, наличието на бактериални колонии в пикочния мехур е нормално.

Екипът от Loyola University (Чикаго) анализирали уринни проби от жени без симптоми на инфекции на пикочните пътища. Пробите били анализирани чрез PCR за наличие на 16S рРНК, която е чест от протеин-синтезиращия апарат на бактериите.

Независимо от начина на събиране на урина, пробите съдържали бактерии, които не са и не могат да бъдат културирани чрез стандартните лабораторни методи.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator