Начало
НачалоЗдравни новиниХранителните вещества за здрави очи
Хранителните вещества за здрави очи 10 април 2012

Няколко нутриента, включително цинк, витамини С и Е, лутеин, зеаксантин и дълговерижните омега-3-мастни киселини спомагат за добро очно здраве при стареещите индивиди, се посочва в становище на експерти от Ocular Nutrition Society.

Според експертите, голяма част от мултивитамините, които се продават на пазара, не съдържат нутриенти, които са важни за здравето на очите. Такива нутриенти са лутеинът, зеаксантинът и дълговерижните омега-3-мастни киселини.

Голям проблем е преминаването към западен тип хранене - консумация на храни бедни на микроелементи и нутриенти. Това и ниската информираност относно рисковите фактори за увреждане на зрителния апарат са причината за голямата честота на зрителни нарушения сред лицата в напреднала възраст.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator