Начало
НачалоЗдравни новиниБолестта на Алцхаймер се разпространява трансневронално?
Болестта на Алцхаймер се разпространява трансневронално? 09 април 2012

Ново изследване хвърля светлина как архитектурата на мозъка спомага за развитието на невродегенративните заболявания и подкрепя хипотезата за трансневронално разпространяване на болестта на Алцхаймер и другите форми на деменция.

Авторите от Университета Калифорния използвали функционално магнитно-резонансно изследване при 12 здрави контроли с цел картиране на невроналните мрежи в мозъчните региони, които се засягат най-често при 5 невродегенеративни заболявания, включително болестта на Алцхаймер и фронтотемпорална деменция.

За всеки 5 невродегенеративни синдроми било установено, че по-силните функционални връзки в даден регион към болест-свързан епицентър са свързани с по-изразена атрофия. В по-малка степен била установена връзка между общото количество поток и уязвимостта на даден регион, което сочи трансневронално разпространение.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator