Начало
НачалоНашето здраве
 
Амфетамините - свързани с повишен риск от болест на Паркинсон
Употребата на амфетамините Benzedrine (Amedra Pharmaceuticals) и Dexedrine (GlaxoSmithKline) е свързана с 60% покачване на риска от развитие на болест на Паркинсон (БП), сочи проучване.
 
Опасни съставки в мастилата за татуировки
Една от всеки три татуировки в Германия съдържа непозволени субстанции, а две от три - техническо мастило, автомобилни бои, мастило за принтер, сочи спонсорирано от правителството проучване.
 
Мобилните телефони повлияват глюкозния метаболизъм в мозъка
Употребата на мобилен телефон >50 минути/разговор повлиява глюкозния метаболизъм в областта на мозъка, която е най-близо до антената на апарата, сочи проучване.
 
Цинкът, приложен в рамките на 24 от началото на симптомите, помага при настинка
Приложен в рамките на 24 часа от началото симптомите, цинкът намалява продължителността и тежестта на вирусните инфекции на горните дихателни пътища (настинка) при здрави лица, сочат резултатите на систематичен обзор, публикуван в Cochrane Database of Systematic Reviews.
 
Замърсяването на въздуха утежнява слънчевите увреждания на кожата
Излагането на замърсители, характерни за урбанизираните райони, може да утежни слънчевите увреждания на кожата, сочат предварителни данни от проучване. Екстремните метеорологични условия и тютюнопушенето имат същия ефект.
 
Акохолът - по-смъртоносен от HIV/СПИН, туберколозата и насилието
Алкохолът причинява около 4% от смъртните случаи в световен мащаб - повече от HIV/СПИН, туберкулозата и насилието, предупреждава Световната Здравна Организация.
 
Твърде късият или дълъг сън е свързан с повишен риск от сърдечносъдово заболяване
Както късият, така и дългият сън са предиктори или маркери за сърдечносъдово заболяване, сочи нов обзор, публикуван в European Heart Journal.
 
Излагането на слънце намалява риска от множествена склероза
Ново проучване затвърждава заподозряната връзка между нивата на слънчево излагане и риска от множествена склероза. Австралийски лекари докладват, че честите слънчеви бани и високите нива на витамин D намаляват риска от демиелинизация в централната нервна система.
 
Шоколадът обостря акнето
Лоши новини за любителите на шоколад. Проучване сочи, че консумацията на чист шоколад може да обостри acne vulgaris при лица, предразположени към кожното заболяване.
 
Кофеинът намалява риска от диабет тип 2 при жени в менопауза
Повишената консумация на кофеинoво кафе е свързана с по-нисък риск от диабет тип 2 при жени в постменопаузна възраст, сочи проучване, като авторите му предполагат възможна връзка със секс-хормон-свързващия глобулин (SHBG).
 
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator