Начало
НачалоНашето здравеАмфетамините - свързани с повишен риск от болест на Паркинсон
Амфетамините - свързани с повишен риск от болест на Паркинсон 24 февруари 2011

Употребата на амфетамините Benzedrine (Amedra Pharmaceuticals) и Dexedrine (GlaxoSmithKline) е свързана с 60% покачване на риска от развитие на болест на Паркинсон (БП), сочи проучване.

Предварителни резултати от проучването ще бъдат представени на 63-та Годишна среща на Американската Академия по Неврология през Април. Резултатите могат да се окажат с важно клинично значение, ако бъдат потвърдени от последващи проучвания, смятат главните автори от Kaiser Permanente Northern California.

Амфетамините се използват за лечение на синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието, нарколепсия, травматични увреждания на мозъка, а в последно време има задълбочен интерес към тези препарати като подобрители на умствената дейност.

В настоящото проучване, включващо над 60 000 участници, "честата" употреба на Benzedrine или Dexedrine била свързана с 56% повишен риск то развитие на БП. Ефектът бил сходен при двата пола (55% при жени, 60% при мъже).

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator