Начало
НачалоНашето здравеЦинкът, приложен в рамките на 24 от началото на симптомите, помага при настинка
Цинкът, приложен в рамките на 24 от началото на симптомите, помага при настинка 18 февруари 2011

Приложен в рамките на 24 часа от началото симптомите, цинкът намалява продължителността и тежестта на вирусните инфекции на горните дихателни пътища (настинка) при здрави лица, сочат резултатите на систематичен обзор, публикуван в Cochrane Database of Systematic Reviews.

Обзорът включвал 13 терапевтични и 2 превантивни проучвания. Приемът на цинк бил свързан със значителна редукция в продължителността и тежестта на симптомите.

За сметка на това обаче, честотата на нежелани реакции била по-висока сред цинковата група (с 59%). Най-честите от тях включвали лош вкус в устата и гадене.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator