Начало
НачалоНашето здравеШоколадът обостря акнето
Шоколадът обостря акнето 09 февруари 2011

Лоши новини за любителите на шоколад. Проучване сочи, че консумацията на чист шоколад може да обостри acne vulgaris при лица, предразположени към кожното заболяване.

Настоящото изследване, което бе представено на годишната среща на Американската Академия по Дерматология, противоречи на предишни такива, според които няма връзка между акнето и сладката храна.

Причината за това противоречие може би се крие във факта, че всички предишни проучвания са изследвали ефектите след консумация на шоколадови изделия, които съдържат съставки като мляко, захари и ядки.

Досега не са провеждани проучвания, които да се фокусират върху 100% какаовия шоколад, обяснява Саманта Блок, студентка по медицина в University of Miami Miller School of Medicine.

Проучването включвало 10 здрави доброволци (мъже) на възраст между 18 и 35 години с история за acne vulgaris. Лицата имали поне 1, но не повече от 4 акнеиформени лезии (комедони и папули без пустули, нодули и кисти) в началото на проучването.

Участниците консумирали около 200 грама 100% шоколад в продължение на 7 дни.

На дни 4 и 7 било установено значително повишение в средния брой на акнеиформените лезии спрямо базовите нива. Била установена тенденция и към повишение на броя на невъзпалителните комедони.

Проучването установило и силна връзка между количеството консумиран шоколад и броя на новите лезии.

Резултатите сочат, че 100-процентовият шоколад обостря акнето при податливи лица, обобщава Блок.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator