Начало
НачалоЗдравословно хранене
 
Средиземноморската диета може да отложи нуждата от антидиабетни препарати
Спазването на нисковъглехидратна Средиземноморска диета от новодиагностицираните с диабет може да отложи нуждата от терапия с години, сочи ново проучване.
 
Калорийната рестрикция увеличава преживяемостта при примати В проучване с маймуни резус калоричната рестрикция е довела до повишена преживяемост и по-късно настъпване на някои заболявания, характерни за напредналата възраст. Това сочи статия, публикувана в Science.
 
Американската диетична асоциация подкрепя вегетарианските диети
Вегетарианските диети, ако са добре планирани, са здравословни и хранителни при всички възрастови групи и могат да спомогнат за превенцията и лечението на хронични заболяване, се посочва в наскоро обновено становище на Американската диетична асоциация. Ревизираните препоръки са публикувани в Journal of the American Dietetic Association.
 
Оцетът - в помощ на отслабването
Най-новото оръжие във войната с наднорменото тегло и килограмите е... във вашата кухня. Най-обикновеният оцет, който широко използваме за овкусяване на салати и различни ястия, изглежда активира гени, спомагащи за намаляване на теглото, докладват японски лекари.
 
Високата консумация на кола може да предизвика хипокалиемична миопатия
Консумацията на няколко литра кола-съдържащи безалкохолни напитки може да предизвика хронична хипокалиемия, водеща до мускулна слабост, дори парализа, се посочва в обзор, публикуван в Journal of Clinical Practice.
 
Енергийна дъвка предизвика кофеинова интоксикация при дете
13-годишно дете е било прието в спешно отделение, след като е издъвкало два пакета енергийни дъвки, съдържащи кофеин, в рамките на 4 часа. В статия в The Lancet италиански лекари докладват за интересния случай.
 
Захарните напитки и физическата активност са независимо свързани с инсулиновата резистентност
Приемът на подсладени със захар напитки и нивата на физическата активност са независимо свързани с инсулиновата резистентност при юноши, сочи анализ, публикуван в Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.
 
Младите вегетарианци имат повишен риск от нарушения на хранителните навици
Юношите и младежите, спазващи вегетариански хранителен режим, имат повишен риск от развитието на нарушени хранителни навици, сочи ново проучване.
 
Енергийните напитки - потенциално опасни при пациенти със сърдечносъдово заболяване
Консумацията на енергийни напитки повишава кръвното налягане и сърдечната честота, което означава, че първите трябва да бъдат избягвани от лица с хипертония или сърдечно заболяване, сочат резултатите на малко проспективно проучване.
 
Омега-3-мастните киселини намаляват риска от напреднал рак на простатата
Резултатите от случай-контрола проучване, сочат, че високият прием на дълговерижни омега-3-мастни киселини предпазва от развитието на напреднал рак на простатата. Положителният ефект може да бъде повлиян от генетичен вариант на COX-2 - ключов ензим в метаболизма на тези киселини и възпалението.
 
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator