Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииОцетът - в помощ на отслабването
Оцетът - в помощ на отслабването

Най-новото оръжие във войната с наднорменото тегло и килограмите е... във вашата кухня. Най-обикновеният оцет, който широко използваме за овкусяване на салати и различни ястия, изглежда активира гени, спомагащи за намаляване на теглото, докладват японски лекари.

Оцетът се използва от древни времена в народната медицина за лечение на различни заболявания. През последните години съвременната медицина натрупва все повече данни, които подкрепят лечебните свойства на готварския оцет. Изследвания сочат, че главната съставка на оцета - оцентната киселина, е ефективна при контрола на кръвното налягане и глюкозата. Най-нови данни, сочат, че оцетът може би е полезен и при хората, страдащи от наднормено тегло и затлъстяване.

Японските лекари дали оцетна киселина или вода на мишки чрез стомашна сонда. На животните била осигурена високомазнинна диета. Мишките, третирани с оцетна киселина, натрупали с до 10% по-малко телесна мазнина в сравнение с мишките, на които е била давана вода.

Авторите смятат, че оцетната киселина активира гени, продуциращи протеини, които спомагат на тялото да разгражда по-бързо мазнините, като по-този начин се предотвратява натрупването им в тялото и съотв. напълняването.

Резултатите от това проучване се очаква да бъдат публикувани на 8 юли т.г в Journal of Agricultural and Food Chemistry.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator