Начало
НачалоЗдравословно храненеМладите вегетарианци имат повишен риск от нарушения на хранителните навици
Младите вегетарианци имат повишен риск от нарушения на хранителните навици

Юношите и младежите, спазващи вегетариански хранителен режим, имат повишен риск от развитието на нарушени хранителни навици, сочи ново проучване.

Обширен анализ на данни от проекта EAT (Eating Among Teens) - проучване върху социоенвироменталните, персоналните и поведенческите детерминанти на хранителния прием и тегловния статус при юноши, сочи че при младите вегетарианци по-често се наблюдава преяждане със загуба на всякакъв контрол. Нещо повече - бившите вегетарианци по-често предприемат екстремни стратегии за промяна на теглото.

Резултатите от настоящото проучване сочат, че при младите вегетарианци могат да се наблюдават здравните ползи, свързани с повишения прием на плодове и зеленчуци и намаляването на риска от наднормено тегло и затлъстяване, обясняват авторите. Въпреки това тези лица имат повишен риск от преяждане, докато бившите вегетарианци - от предприемането на нездравословни диети за контрол на теглото.

Проучването е публикувано в Journal of the American Dietetic Association.

www.doctorbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator