Начало
НачалоНашето здраве
 
Перфлуорокарбоните - свързани с преждевременна менопауза
Жените, изложени на високи количества специфични химически вещества, използващи се в домакинството, имат повишен риск от настъпване на менопауза в по-ранна възраст.
 
Екстазито уврежда хипокампуса
Употребяващите екстази (3,4-метилендиоксиметамфетамин) имат повишен риск от хипокампално увреждане и свързаните с него нарушения на паметта, сочат резултатите от ново проучване.
 
Ягодите предотвратяват развитието на рак на хранопровода
Нови данни сочат, че консумацията на ягоди има предпазващ ефект върху развитието на рак на хранопровода. Ето защо вкусните плодове могат да се окажат естествена алтернатива на химиопревенцията.
 
Умерената консумация на алкохол намалява умственото засягане
Тежката консумация на алкохол е свързана с повишен риск от когнитивно увреждане, но за сметка на това лекият до умерен прием на алкохолни питиета намалява този риск, сочи проучване.
 
MDMA - какви рискове крие екстазито
Австралийски учени докладват, че употребата на нелегалния наркотичен препарат MDMA (3,4-метилендиоксиметамфетамин) може сериозно да увреди мозъка на приемащите го. Друг проблем е, че таблетките екстази често съдържат смесица от различни препарати.
 
Мултивитамините не предпазват от рак и сърдечносъдови заболявания
Проучване, включващо над 180 000 участници, сочи, че мултивитамините не намаляват риска от смърт следствие на сърдечносъдово или раково заболяване. Проучването е публикувано в American Journal of Epidemiology.
 
Колко радиация е опасна?
Здравни експерти призоваха правителствата на азиатския тихоокеански регион да мониторират нивата на радиация, след като японската ядрена централа Фукушима пострада след опустушителното земетресение и последвалото цунами.
 
Злоупотребата с дизайнерски дроги излиза извън контрол
Проблемът с т.нар дизайнерски дроги излиза извън контрол в много световни региони, алармират от Международния Борд за Контрол на Наркотиците към ООН
 
Марихуаната може да причини психотични симптоми
Пушенето на марихуана в тийнейджърска и ранна зряла възраст може да предизвика психотични симптоми, а продължителна употреба повишава риска от психотично заболяване в по-късните етапи от живота, сочи проучване.
 
Температурата вкъщи и продължителността на съня - свързани с нивата на затлъстяване
Италиански лекари докладват доста интересен феномен - лицата, които поддържат по-ниски температури в жилището си, имат понижен риск от затлъстяване. Същото важи и за тези, които спят достатъчно нощем.
 
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator