Начало
НачалоНашето здравеУмерената консумация на алкохол намалява умственото засягане
Умерената консумация на алкохол намалява умственото засягане 06 април 2011

Тежката консумация на алкохол е свързана с повишен риск от когнитивно увреждане, но за сметка на това лекият до умерен прием на алкохолни питиета намалява този риск, сочи проучване.

Китайски лекари установили, че средната алкохолна консумация на седмица при лицата с когнитивни увреждания е значително по-висока (861.89 грама) спрямо консумираните количества при лицата с нормални умствени способности (241.21 г).

Оценките по Mini-Mental Status Examination (MMSE) били по-високи при умерените и леки консуматори спрямо въздържателите и злоупотребяващите с алкохол.

В настоящия анализ провеждането на физическо натоварване над 30 минути на ден също било свързано с 60% понижен риск от умствено засягане. Дори и малките количества упражнения били свързани с 48% понижен риск.

Резултатите от това проучване са представени на 26-та международна конференция, посветена на болестта на Алцхаймер.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator