Начало
НачалоБременност и раждане
Гонадотропиновите нива са от ключово значение за успех на асистираните репродуктивни техники
Вероятността за успех на асистираната репродукция е по-голяма при жени с високи базови нива на лутеинизиращ хормон (LH) и ниски такива на фоликул-стимулиращ хормон, докладват шведски лекари в Human Reproduction.
 
Високите триглицериди по време на бременност - свързани с прееклампсия, диабет
Високите триглицеридни нива по време на бременност са свързани с повишен риск от прееклампсия и гестационен диабет, сочи ново проучване. Според авторите, бременността е "естествен стрес тест" за майката. Всяко проявено през бременността нарушение може да бъде ранен знак за заболяване в по-късен етап.
 
Голяма част от антибиотиците, използвани по време на бременността, не са свързани с голям брой родилни дефекти
Голям брой антибиотици, използвани по време на бременност, с изключение на сулфонамиди и нитрофурани, не са свързани с много родилни дефекти, сочат резултатите на популационно случай-контрола проучване, публикувано в ноемврийския брой на Archives of Pediatric & Adolescent Medicine.
 
Малък, но значителен риск от сърдечни дефекти при употребата на SSRI по време на бременност
Децата, родени от майки, приемали селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRI) в ранните етапи бременността, имат малък, но значително повишен риск от септални сърдечни дефекти, сочи ново проучване.
 
По-ниски гранични стойности при скрининга за гестационен диабет?
Някои жени, чиито тестове за гестационен диабет (глюкозно натоварване, глюкозен толеранс) са отрицателни, имат повишен риск от развитие на диабет тип 2 и хипертония 15 години по-късно, докладват лекари.
 
При бременните с леки хипертонични нарушения се препоръчва раждане на 37-а гестационна седмица
Бременните жени с леки хипертонични нарушения трябва да бъдат подложени на индуцирано раждане при достигане на 37-а гестационна седмица, сочат резултатите на мултицентрово, паралелно, open-label, рандомизирано проучване, публикувано в The Lancet.
 
По-висока успеваемост след множество асистирани репродуктивни цикли
Инфертилните жени, използващи асистирана репродуктивна технология (АРТ), имат над 50% шанс от успешна бременност след 4 АРТ цикъла, сочат резултатите на проучване, публикувано в Fertility and Sterility.
 
Форцепс-индуцираната парализа при новородени е обикновено лека и преходна
Засягането на лицевия нерв, което може да се наблюдава при някои новородени след употребата на форцепс по време на раждането, е обикновено слабо и почти винаги преминава спонтанно. Това сочи статия, публикувана в Archives of Otolaryngology: Head and Neck Surgery.
 
Жените, лекувани за рак, имат намален фертилитет
Жените, лекувани за рак в детска възраст, имат около 20% намалена плодовитост в сравнение с техните сестри, сочат резултатите на Childhood Cancer Survivor проучването (CCSS).
 
IVF е значително по-успешно при младите жени
Успешното ин-витро оплождане и живо раждане след проведени до 6 цикъла са много по-вероятни при жените в по-млада възраст, сочи обширно ретроспективно проучване, публикувано в New England Journal of Medicine.
 
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator