Начало
НачалоБременност и ражданеIVF е значително по-успешно при младите жени
IVF е значително по-успешно при младите жени 15 януари 2009

Успешното ин-витро оплождане и живо раждане след проведени до 6 цикъла са много по-вероятни при жените в по-млада възраст, сочи обширно ретроспективно проучване, публикувано в New England Journal of Medicine.

Резултатите сочат, че IVF до голяма степен е ефективно срещу безплодието в млада възраст, но не може да компенсира и реверсира отпадането на оплодителна способност с възрастта, обясняват авторите на проучването.

То включвало 6164 пациенти, подлежащи на общо 14 248 IVF цикъла. Кумулативната раждаемост била отчетена чрез използването на "оптимистичен" (с презумпцията, че жените, неподложили се на следващ IVF цикъл, имат еднакъв шанс за живо раждане, както и жените, върнали се за повторна процедура) и "консервативен" (жените, непоявили се за последващ IVF цикъл, нямат шанс за живо раждане) метод.

След 6 IVF цикъла общата честота на живи раждания била 72% при оптимистичния анализ и 51% при консервативния метод. При жените под 35-годишна възраст съответните честоти били 86% и 65%, а при жените над 40-годишна възраст - 42% и 23%.

Авторите отбелязват, че оптимистичните честоти са твърде високи, а консервативните - по-ниски от реалните. Така истинската честота на живи раждания е някъде в интервала между двете стойности.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator