Начало
НачалоБременност и ражданеФорцепс-индуцираната парализа при новородени е обикновено лека и преходна
Форцепс-индуцираната парализа при новородени е обикновено лека и преходна 21 юли 2009

Засягането на лицевия нерв, което може да се наблюдава при някои новородени след употребата на форцепс по време на раждането, е обикновено слабо и почти винаги преминава спонтанно. Това сочи статия, публикувана в Archives of Otolaryngology: Head and Neck Surgery.

Парализата на лицевия нерв се наблюдава при 8.8 на 1000 форцепс раждания. Тя се индуцира от налягането на форцепса или на майчиния сакрален промоториум върху стиломастоидния отвор или чрез компресия на костта, покриваща вертикалния сегмент на лицевия канал.

Лекари от Montreal Children's Hospital анализирали данни от 28 случая на вторично засягане на лицевия нерв, следствие на форцепсна употреба. Повечето случаи били леки до средни по тежест.

С изключение на едно новородено, третирано с кратък курс стероиди, при нито един пациент не се наложило прилагането на терапия за лицевата парализа. Дългосрочни проследителни данни били налични за 21 новородени - при всички било отчетено пълно възстановяване за среден период от 24 дни.

Въпреки че фациалната парализа е свързана със значителни притеснения от страна на родителите, настоящите клинични данни сочат, че практически всички засегнати новородени се възстановяват напълно и не е необходимо провеждането на специфично лечение.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator