Начало
НачалоБременност и ражданеГонадотропиновите нива са от ключово значение за успех на асистираните репродуктивни техники
Гонадотропиновите нива са от ключово значение за успех на асистираните репродуктивни техники 23 ноември 2009

Вероятността за успех на асистираната репродукция е по-голяма при жени с високи базови нива на лутеинизиращ хормон (LH) и ниски такива на фоликул-стимулиращ хормон, докладват шведски лекари в Human Reproduction.

В статията си д-р Бродин и колеги от Uppsala University опидват проспективно наблюдателно проучване, включващо 748 жени, претърпели общо 1328 ин витро и ICSI цикли.

Най-висока честота на успешна бременност била постигната от жените с LH нива над 4.9 U/l и FSH стойности под 6.7 U/l. Най-ниска тази честота била при жените с нисък LH и висок FSH.

Авторите смятат, че комбинацията от FSH и LH дава значително по-добра информация отколкото отношението LH/FSH или всеки от тези хормони самостоятелно.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator