Начало
НачалоБременност и ражданеПо-ниски гранични стойности при скрининга за гестационен диабет?
По-ниски гранични стойности при скрининга за гестационен диабет? 09 октомври 2009

Някои жени, чиито тестове за гестационен диабет (глюкозно натоварване, глюкозен толеранс) са отрицателни, имат повишен риск от развитие на диабет тип 2 и хипертония 15 години по-късно, докладват лекари.

Китайски лекари проследили 149 жени (45 с гестационен диабет) в продължение на 15 години след раждане. По време на втория триместър всеки пациент бил подложен на тест с глюкозно натоварване, глюкозен толеранс, постпрандиална плазмена глюкоза.

В интервю за Reuters Health главният автор докладва, че граничната стойност от 7.7 mmol/l при теста с глюкозно натоварване, е оптималната гранична стойност за прогнозиране на риска от развитие на диабет в по-късна възраст.

Към настоящия момент тази гранична стойност е 7.8 mmol/l (глюкоза на първия час) резултатите на проучването сочат обаче, че стойностите от 7.7 mmol/l и нагоре са свързани със 16 пъти повишен риск от развитие на диабет на осмата и петнадесетата година в сравнение с нивата под 7.7 mmol/l.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator