Начало
НачалоБременност и ражданеГоляма част от антибиотиците, използвани по време на бременността, не са свързани с голям брой родилни дефекти
Голяма част от антибиотиците, използвани по време на бременността, не са свързани с голям брой родилни дефекти 04 ноември 2009

Голям брой антибиотици, използвани по време на бременност, с изключение на сулфонамиди и нитрофурани, не са свързани с много родилни дефекти, сочат резултатите на популационно случай-контрола проучване, публикувано в ноемврийския брой на Archives of Pediatric & Adolescent Medicine.

Антимикробните препарати, в частност антибактериалните агенти, са сред най-често използваните медикаменти по време на бременността, тъй като лечението на инфекциите е от изключително значение - както за майката, така и за плода.

Целта на това проучване била да се характеризира връзката между употребата на антибактериални препарати между първия месец преди бременността и третия месец след началото й и избрани родилни дефекти.

Случаите включвали 13 155 жени с бременност, свързана с 1 от над 30 сериозни родилни дефекти. Контролните жени били 4941 случайно избрани жени.

Пеницилините, макролидите и цефалоспорините не били свързани с голям брой родилни дефекти, докато сулфонаимидите и нитрофураните били свързани с повишена честота на някои дефекти: анофталмия и микрофталмия, синдром на хипопластичното ляво сърце, предсърдни септални дефекти, хейлосхизис и палатосхизис при нитрофурани; аненцефалия, синдром на хипопластичното ляво сърце, коарктация на аортата, атрезия на хоаните, диафрагмална херния при сулфонамиди.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator