Начало
НачалоБременност и ражданеПо-висока успеваемост след множество асистирани репродуктивни цикли
По-висока успеваемост след множество асистирани репродуктивни цикли 29 юли 2009

Инфертилните жени, използващи асистирана репродуктивна технология (АРТ), имат над 50% шанс от успешна бременност след 4 АРТ цикъла, сочат резултатите на проучване, публикувано в Fertility and Sterility.

Данните сочат, че висока успеваемост може да се постигне, ако пациентите продължат да опитват постигането на бременност чрез няколко цикъла, обясняват авторите за Reuters Health. Освен това тази успеваемост за жените, използващи собствени яйцеклетки, намалява с увеличаване на възрастта, а употребата на донорни яйцеклетки е свързана с висока успеваемост при всички възрастови групи.

Авторите изследвали 14 265 жени, претърпели общо 27 906 АРТ цикъла в Масачузетс между 2004 и 2006 г. По време на 3-годишния период на проучването жените провели между 1 и 11 цикъла, средно 1.9. Само 21% продължили да опитват след третия цикъл.

АРТ циклите довели до 9452 бременности и 7675 живи раждания. Кумулативната честота на живи раждания нараснала от 30.4% за първия АРТ цикъл до 43.3% за цикъл 2 и 49.1% и 51.9% за цикъл 3 и 4. След цикъл 4 тази честота достигнала плато от около 53%.

Аналогично на други проучвания с жени, използващи собствена яйцеклетка, честотата на живи раждания / на цикъл намалявала с възрастта, като това било валидно за всички цикли. Кумулативната честота на живи раждания след 3 цикъла и автоложни ооцити била 60.1% при жени под 35 години и до 8.5% при жени над 43-годишна възраст. При използването на донорни яйцеклетки тази честота била 60% при жените под 43-годишна възраст и над 50% при жените над 43.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator