Начало
НачалоЗдравни новини
 
Комбинирана терапия срещу муковисцидоза дава обещаващи резултати
Комбинирането с новия агент срещу муковисцидоза Kalydeco с другия експериментален препарат на Vertex Pharmaceuticals - VX-809, е свързано със значително подобрение на белодробната функция. Изнасянето на информацията доведе до скок на акциите на Vertex с 45%.
 
Умереният прием на кафе предпазва от инсулт
Нов мета-анализ, включващ последните проучвания, изследващи ефектите на кафето върху сърдечносъдовия риск, сочи, че умереният прием на черната напитка може би предпазва от исхемичен инсулт.
 
Съставка на слънцезащитните кремове - свързана с ендометриоза
Някои вещества, които се използват в слънцезащитните кремове и други продукти, са свързани с повишен риск от гинекологичното състояние ендометриоза, сочи ново проучване, което среща доста критика от козметичната индустрия.
 
Малките тестикуларни лезии обикновено са доброкачествени
По-голямата част от тестикуларните лезии под 10 мм са доброкачествени и този факт заедно с рутинното ултразвуково изследване могат да спестят ненужните хирургични интервенции, сочи проучване, представено на годишната конференция на Американския Институт по Ултразвук в Медицината.
 
Бифосфонатите могат да повишат риска от увеит и склерит
Пациентите, приемащи орални бифосфонати за пръв път, може би имат повишен риск от развитие на склерит и увеит, сочи голямо проучване, публикувано в Canadian Medical Association Journal. Авторите установили, че този клас медикаменти, използващи се главно за лечение на остеопороза, покачват риска съотв. с 51% и 45%.
 
Junk food и депресия
Приемът на големи количества т.нар лоша храна, храна-боклук или junk-food (хабургери, пица, напитки със захар и др.) може да повиши риска от депресия, сочи голямо проучване.
 
Два орални препарата изчистват хепатит С без интерферон
12-седмичната терапия с комбинация от 2 директно действащи антивирусни препарата + рибавирин води до продължителен вирусологичен отговор при над 80% от пациентите с хронична хепатит С инфекция, генотип 1, докладват американци.
 
Лекарствен или метален стент за първична PCI
Резултатите от първия мета-анализ, докладващ дългосрочните клинични резултати при употребата на излъчващи лекарство (DES) и обикновените метални стентове при първична ангиопластика при ST-елевационен инфаркт на миокарда, провокираха горещи дебати.
 
Perampanel намалява трудно поддаващите се на лечение парциални припадъци
Добавянето на експерименталния агент perampanel към антиепилептичната терапия намалява честотата на пристъпи при пациенти с неподдаващи се на лечение парциални припадъци, сочи фаза III проучване.
 
Работата с компютър и физическото натоварване намаляват риска от умствени увреждания
Лицата в напреднала възраст, които активно използват мозъка и тялото си, може би имат по-нисък риск от развитие на леко когнитивно увреждане, сочат нови данни от популационно проучване. Авторите установили, че работата на компютър и умереното физическо натоварване са свързани с понижен риск от такова увреждане.
 
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator