Начало
НачалоЗдравни новиниУмереният прием на кафе предпазва от инсулт
Умереният прием на кафе предпазва от инсулт 10 май 2012

Нов мета-анализ, включващ последните проучвания, изследващи ефектите на кафето върху сърдечносъдовия риск, сочи, че умереният прием на черната напитка може би предпазва от исхемичен инсулт.

Д-р Lanfranco D'Elia и колеги от Federico II University of Naples установили, че кафето не е свързано с повишен риск от инсулт като цяло, а ниската до умерена консумация - 1 до 3 чаши на ден - дори е с свързана с понижен риск.

Мета-анализът включвал проучвания, изследващ връзката между кафеената консумация и риска от инсулт в общата популация, като повечето от тези проучвания били от края на миналото десетилетие.

Като цяло, редовната умерена (1-3 чаши на ден) консумация на кафе била свързана с 14% понижен риск от инсулт. Приемът на много големи количества кафе (6 и повече чаши на ден) не бил свързан с ефект върху риска от инсулт.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator