Начало
НачалоЗдравни новиниКомбинирана терапия срещу муковисцидоза дава обещаващи резултати
Комбинирана терапия срещу муковисцидоза дава обещаващи резултати 11 май 2012

Комбинирането с новия агент срещу муковисцидоза Kalydeco с другия експериментален препарат на Vertex Pharmaceuticals - VX-809, е свързано със значително подобрение на белодробната функция. Изнасянето на информацията доведе до скок на акциите на Vertex с 45%.

Kalydeco, който е първият одобрен препарат за етиологично лечение на муковисцидоза, е ефективен само при 4% от пациентите със специфична генна мутация. Vertex тества различни комбинации, надявайки се, че ще може да повлияе по-голям дял от пациентите с това заболяване. Настоящото проучване включвало пациенти с генетични мутации, съставляващи около 1/2 от всички пациенти със заболяването.

Анализът сравнил Kalydeco/VX-809 с плацебо и установил, че активното рамо има значително подобрение на белодробната функция. Около 46% от тази група постигнали поне 5% подобрение на форсирания експираторен обем за 1 секунда. 30% имали подобрение от поне 10 процентни точки. За сравнение нито един пациент от плацебо групата не постигнал дори и 5% подобрение на ден 56.

Препаратите били добре понесени от пациентите със сходни на плацебо групата странични ефекти.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator