Начало
НачалоЗдравни новиниPerampanel намалява трудно поддаващите се на лечение парциални припадъци
Perampanel намалява трудно поддаващите се на лечение парциални припадъци 07 май 2012

Добавянето на експерименталния агент perampanel към антиепилептичната терапия намалява честотата на пристъпи при пациенти с неподдаващи се на лечение парциални припадъци, сочи фаза III проучване.

Данните подкрепят хипотезата, че директното повлияване на глутаматергичната невротрансмисия чрез AMPA-рецепторен антагонизъм е рационален подход за лечение на припадъци, обясняват авторите от Университета Джон Хопкинс. Те обясняват, че свръхчувствителността на AMPA-рецепторите и повишения брой на глутамат-свързващите места са документирани при пациенти с епилепсия и че AMPA-рецепторите са главните модулатори на разпространяването на пристъпа.

Perampanel е силно селективен AMPA-тип глутаматен рецепторен антагонист.

Настоящото проучване включвало 706 пациенти с персистиращи парциални пристъпи въпреки лечението с до три антиепилептични препарата. Те били рандомизирани на допълнителна терапия с плацебо или permpanel 2, 4 или 8 мг/ден в продължение на 13 седмици.

Средната промяна в честотата на пристъпи спрямо базовите стойности била съотв: -10.7%, -13.6% - 23.3%, -30.8%. Разликите между плацебо групата и двете най-високи дози на активния агент били статистически значими.

Профилът на безопасност бил като цяло благоприятен - най-честият страничен ефект била замаяността.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator