Начало
НачалоЗдравни новиниДва орални препарата изчистват хепатит С без интерферон
Два орални препарата изчистват хепатит С без интерферон 08 май 2012

12-седмичната терапия с комбинация от 2 директно действащи антивирусни препарата + рибавирин води до продължителен вирусологичен отговор при над 80% от пациентите с хронична хепатит С инфекция, генотип 1, докладват американци.

В пилотно проучване, включващо 11 нелекувани досега пациенти без цироза, 91% постигнали продължителен вирусологичен отговор на седмица 12 след края на терапията, а 82% - на седмица 36.

Към настоящия момент одобрените режими за лечение на пациенти с генотип 1 хептатит С инфекция включват интерферон и за тези, които не могат да понасят препарата, не съществуват други опции.

Двата директно действащи препарата са ABT-450 - мощен инхибитор на HCV NS3 протеазата, и ABT-072 - ненуклеозиден инхибитор на HCV NS5B РНК-полимеразата. Двата агента се приемат орално всеки ден. ABT-450 се подсилва с ritonavir, за да се поддържат високи нива и да се позволи веднъж-дневно дозиране.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator