Начало
НачалоЗдравни новиниJunk food и депресия
Junk food и депресия 08 май 2012

Приемът на големи количества т.нар лоша храна, храна-боклук или junk-food (хабургери, пица, напитки със захар и др.) може да повиши риска от депресия, сочи голямо проучване.

То включвало почти 9000 пълнолетни испанци, като било установено, че постоянно приемащите хамбургери и пица имат 40% повишен риск от депресия, като този риск бил пряко свързан с количеството приета junk food. Приемащите кроасани и понички също имали повишен риск.

Авторите не са изненадани от тези резултати. Редица проучвания са анализирали връзката между бързата храна и някои заболявания като затлъстяване и коронарна болест на сърцето. Има данни, че зехтинът, В-витамините и омега-3 мастните киселини може би играят протективна роля при депресивните състояния.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator