Начало
НачалоЗдравословно хранене
 
Изненадващо: кафето намалява риска от аритмии
Ново проучване, представено наскоро, сочи, че консумацията на няколко чаши кафе на ден понижава риска от аритмии. Според проучването, консумацията на 4 и повече чаши кафе на ден е свързано с 18% редукция на този риск.
 
Консумацията на безалкохолни напитки - свързана с развитието на панкреатичен рак
Редовната консумация на безалкохолни напитки, съдържащи захар, повишава риска от рак на панкреаса, сочи ново проучване. Според резултатите, приемът на две или повече безалкохолни напитки на седмица е свързан с 87% повишен риск от този вид рак.
 
Високият прием на фруктоза - свързан с метаболитен синдром, бъбречно заболяване
Прекомерният прием на фруктоза, която се използва често като подсладител в безалкохолните напитки, може да доведе до прояви на метаболитен синдром и хронично бъбречно заболяване, сочат две проучвания. Резултатите и на двете сочат, че тези нежелани ефекти са медиирани поне донякъде от повишение в нивата на пикочна киселина.
 
Консумацията на фибри е свързана  с по-малко тегло, по-малка обиколка на талията
Приемът на фибри спомага за предпазване от напълняване и по-тънка талия, сочат резултатите на проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition. Според авторите, фибрите са ефективни в превенцията на затлъстяването.
 
Отслабването чрез диета при пациенти със затлъстяване подобрява сърдечните структура и функции
Отслабването със 7% до 9% в рамките на година чрез нисковъглехидратна или нискомазнинна диета води до значително подобрение на левокамерната функция и структура при лица със затлъстяване, сочи доклад, публикуван в Journal of the American College of Cardiology.
 
Високият прием на кафе и чай - свързан с понижен риск от диабет
Високата консумация на кафе (вкл. и декофеинизирано) и чай е свързана с понижен риск от диабет тип 2, сочат резултатите на мета-анализ, публикуван в Archives of Internal Medicine.
 
Кратките високопротеинови диети повлияват бъбречната хемодинамика
Само в рамките на една седмица, високопротеиновата диета може да промени бъбречната хемодинамика и екскреция при здрави млади мъже, сочи малко германско проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition.
 
Начинът на приготвяне на рибните ястия определя тяхното влияние върху здравето
Кардиопротективният ефект на омега-3-мастните киселини, приемани с рибните продукти, варира при различните етнически групи. Този феномен най-вероятно се дължи на вида на консумираната риба и методите за нейното приготвяне при различните култури.
 
Ежедневната консумация на кафе е свързана с понижен риск от прогесия на хроничния хепатит С
Консумацията на 3 или повече чаши кафе на ден е свързана с понижен риск от прогресия на хроничния хепатит С, сочат резултатите на голямо проспективно проучване публикувано в Hepatology.
 
По-високият прием на фибри понижава риска от рак на гърдата
Успоредно с увеличаването на приеманите с храната фибри намалява рискът от рак на гърдата, сочи проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition. Според проучването, фибрите понижават риска главно от ER-/PR- тумори.
 
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator